Veiligheidskleding

Uw veiligheid is onze zorg

Voor veiligheidskleding, en brandweerkleding in het bijzonder, gelden strikte verzorgingshandleidingen om de veiligheids-functies en gebruikswaarde van de kleding te behouden. Denk hierbij aan bescherming tegen regen en bluswater, hitte en vuur en chemicaliën. Daarnaast is een goede zichtbaarheid bij zowel dag als nacht van groot belang.

Wij hebben een speciaal reinigingsproces ontwikkeld, waarbij met gebruik van professionele wasmachines en chemicaliën de grootst mogelijke sparing van het materiaal en het intact houden van de beschermings- en veiligheidsfuncties wordt gerealiseerd. Zo worden de hoog technische op elkaar afgestemde materiaalkwaliteiten en het grote volume intact gehouden. Verzorging in een huishoudwasmachine is dan ook niet aan te bevelen. In het reinigingsproces worden typische vervuilingen, die bijvoorbeeld kunnen ontstaan bij het gebruik van brandweerkleding – indien mogelijk – betrouwbaar verwijderd en worden de water- en chemicaliën-afstotende effecten door het aanbrengen van een fluorcarbonfinish teruggebracht. Onze procedures en chemicaliën zijn zo opgebouwd dat wij uw kleding en overig textiel (onder andere gordijnen, tapijten en kussens) ook brandvertragend kunnen maken.

Hartevelt voorziet naast het beheren van uw veiligheidskleding ook de gehele bedrijfsvoering voor veiligheidskleding. Denk hierbij aan opslag, registratie, aanmeten, vermaken en uitgifte per persoon. Daarnaast ben u – om uw corporate identity te waarborgen – ook bij ons aan het juiste adres voor het aanbrengen van een bedrijfslogo en/of een bedrijfsslogan.