Dekbedden

Slaapt u wel in een schoon bed?

Het is een feit dat een goede nachtrust bevorderlijk is voor de gezondheid. Wij van stomerij Hartevelt helpen u hier graag bij. Wij reinigen uw dekbed door middel van diverse technieken (afhankelijk van het type dekbed), zodat u weer in een fris bed terecht komt!

“Slechts 1 op de 25 huishoudens in Nederland ligt onder een schoon dekbed”

Uit onderzoek blijkt dat er in Nederland een aanzienlijk deel van de dekbedden vrijwel nooit gereinigd wordt (bron: NETEX, 2015). Men denkt dat het reinigen van de lakens voldoende is voor een schoon en fris bed. Dit is echter niet het geval. Door het verlies van vocht (een kwart tot een halve liter per nacht) tijdens uw nachtrust komen er klitten in de donsveertjes of de wol. Hierdoor zal het isolatievermogen van uw dekbed verminderen. Stomerij Hartevelt kan ervoor zorgen dat de oude veerkracht en isolatie weer wordt hersteld. Daarnaast verdwijnt de huisstofmijt tijdens deze reiniging als sneeuw voor de zon! Volgens Amerikaans onderzoek (P. Tierno, New York University of Medicine) is het raadzaam om uw bed ongeveer een keer per week te verschonen. Ook voor het reinigen van matrashoezen, kussens, slaapzakken en lakenpakketten kunt u stomerij Hartevelt raadplegen!

Tip: reinig uw dekbed minimaal twee keer per jaar bij de stomerij (naast een wekelijkse reguliere was) en u ligt écht in een schoon bed!