Gordijnen

Laat gordijnen als nieuw ogen en ruiken!

Bij stomerij Hartevelt kunt u ook terecht voor de reiniging van uw gordijnen. Er gaat meer vuil in de gordijnen zitten dan men veelal denkt. Dit kan binnendringen via het raam waar de gordijnen voor hangen of door rook wat in het gordijn trekt (rokers, een open haard, gourmet etc.). Stomerij Hartevelt is met 75 jaar ervaring in textielreiniging en vakkundig personeel dé partner voor het reinigen van uw gordijnen. U kunt met allerlei soorten stof bij ons terecht, of het nu gaat om katoen, polyester, satijn, acryl of zijde; stomerij Hartevelt zorgt ervoor dat uw gordijnen weer als nieuw ogen en ruiken! Ook voor het opmaken, persen of repareren van uw gordijnen bent u bij ons aan het juiste adres.

U kunt er voor kiezen om uw gordijnen in te leveren bij een Hartevelt servicepunt of op onze hoofdlocatie in De Meern (Utrecht). Bent u niet in de gelegenheid om de gordijnen te bezorgen? Hartevelt biedt ook een haal- en brengservice aan, zodat u hiervoor niet zelf de deur uit hoeft. Meld dan uw gordijnen aan via ons aanmeldformulier en wij nemen spoedig contact met u op om een afspraak in te plannen!

Relaxatiekrimp

Om teleurstellingen en misverstanden te voorkomen willen wij u graag informeren over het begrip ‘relaxatiekrimp’, wat op kan treden bij het reinigen van uw gordijnen. Hoewel de kans dat relaxatiekrimp optreed bij chemisch reinigen erg klein is, kan dit niet worden uitgesloten (max 3-5%). Dit fenomeen kan ontstaan wanneer gordijnen tijdens de productie teveel opgerekt worden: door de reiniging gaan de draden weer terug naar hun oorspronkelijke vorm, waardoor het in formaat af kan nemen.