Colberts reinigen

Colbert reinigen

Wij adviseren onze klanten om een colbert niet in een huishoudwasmachine te reinigen. Dit staat ook in het wasvoorschrift beschreven, aangeduid met een ℗ wat staat voor chemisch reinigen. Dit chemisch reinigen kan alleen in een stomerij of wasserij. Mocht de colbert geen wasvoorschrift bevatten, dan is het alsnog raadzaam om voor professionele reiniging te kiezen. Dit komt namelijk de vorm en de levensduur van uw colbert ten goede.

Werkwijze
Hartevelt Stomerij & Wasserij heeft ruim 75 jaar ervaring in het reinigen van zakelijke kleding, waaronder colberts. Dit doen wij onder andere voor grote zakelijke. Nadat wij de zakelijke kleding hebben ontvangen volgt eerst de inspectie. Een specialist controleert het wasvoorschrift, checkt of de zakken leeg zijn en controleert of er beschadigingen zijn waar te nemen. Wanneer alles in orde is wordt het reinigingsproces gestart. De zakelijke kleding wordt eerst in de machine gereinigd, waarna het vervolgens op een strijkpop wordt na behandeld. De laatste kreukels worden met de hand gestreken, zodat u een colbert terug krijgt die weer als nieuw zal ogen!

Vlekken
Onze team van specialisten krijgt vrijwel alle vlekken uit uw colbert verwijderd. Denk hierbij aan vetvlekken zoals olie, smeer of make-up. Ook vlekken die zijn opgelopen door het morsen van voedingsmiddelen krijgen wij doorgaans geheel verwijderd. Echter is de mate waarin een vlek uit uw colbert gaat sterk afhankelijk van de vervuilingsgraad en van welke stof het jasje is gemaakt. Twijfelt u of wij een vlek er uit krijgen? Neem dan contact met ons op! Wij voorzien u graag van vakkundig advies.