Eerste Slide Tray Sorter LR wordt geïnstalleerd bij Hartevelt

Van 19 t/m 21 februari vond in Stuttgart de Logimat 2019 plaats. Op deze vakbeurs werd door Equinox een nieuwe sorteermachine gepresenteerd: de zogeheten ‘slide tray sorter LR’. Deze machine kan gebruikt worden voor de verwerking van inkomende- en uitgaande goederen, maar ook voor retouren. Het allereerste model zal in augustus 2019 geïnstalleerd worden bij Hartevelt.

“Binnen het e-fulfilment- en postsegment merken we een toenemende vraag naar compacte sorteermachines. Tot nu toe hadden we geen product om die specifieke vraag te beantwoorden. Om dit gat op te vullen, hebben we de slide tray sorter LR ontworpen”, zegt Peter Voet. Hij is sales manager van Equinox, een bedrijf dat sorteermachines ontwikkelt en produceert voor de logistieke sector.

Wat de slide tray sorter LR onderscheidt van andere sorteermachines, is het feit dat de nieuwe variant links en rechts sorteren mogelijk maakt. De trays staan dan in een horizontale positie en nemen vervolgens, op basis van de gewenste uitgang, een linker- of rechterpositie in. “Door reeds een schuin geplaatste positie in te nemen, kan het artikel in een zachtere beweging worden gesorteerd zodra het de uitgang bereikt”, zegt Voet.

Met de aanschaf van de nieuwe sorteermachine toont Hartevelt aan dat het als Fashion Logistics service provider blijft innoveren in haar logistieke processen. ‘’De sorteermachine kan maar liefst 6.000 producten per uur verwerken (opschaling mogelijk naar 16.000 producten per uur). Dit zal het verwerkingsproces van de inslag- en uitslag van onze goederen enorm versnellen’’, aldus Hélène Hartevelt van Hartevelt. Roy de Zoete vult aan ‘’Op dit moment pakken wij al onze liggende goederen nog handmatig uit. Vervolgens gaan wij de stuks met een barcodescanner aan een locatie koppelen, zodat ons systeem weet waar een ontvangst is neergelegd. Pas na het in ontvangst nemen van de liggende goederen (inslag) gaan wij orderpicken, waarna vaak een (groot) deel van een ontvangst meteen weer doorgestuurd wordt naar de shops of de consument. De stuks die niet worden gepickt blijven in opslag, totdat deze afgeroepen worden door de klant. Met de nieuwe sorter kunnen we de inslag- en uitslag combineren, waardoor we het op locatie leggen van de goederen over kunnen slaan als stap. Een enorm snel en betrouwbaar proces!’’.

Met de sorteermachine zet Hartevelt opnieuw een grote stap in de goede richting om haar doel te realiseren: een innovatieve en toonaangevende partner zijn binnen Fashion Logistics.

De Slide tray sorter LR in beeld zien? Bekijk dan onderstaande video:

hartevelt-team