Hartevelt bouwt verder aan de toekomst


Door de aanhoudende groei binnen het bedrijf is er de afgelopen weken wederom verder gebouwd binnen Hartevelt. Werkruimtes zijn efficiënter ingericht en extra transportbanen zijn geplaatst. Daarnaast is de goederenontvangst voorzien van palletstellingen, zodat pallets in de toekomst hoger gestapeld kunnen worden. Om de pallets nog beter te verpakken voor transport is er tevens een palletwikkelmachine aangeschaft. En zelfs in transport heeft Hartevelt geïnvesteerd!

‘’Met het gehele team zijn wij de afgelopen maanden bezig geweest om alle bedrijfsprocessen in kaart te brengen. Wat kan er beter, efficiënter, sneller en wellicht ook veiliger. Hier hebben wij onze conclusies uit getrokken en het resultaat mag er wezen’’ vertelt Hélène Hartevelt, algemeen directeur bij Hartevelt Stomerij & Logistiek.

Roy de Zoete (bedrijfsmanager) vult aan: ‘’Vooral in het Warehouse hebben wij enorme stappen gezet het afgelopen jaar. Ons Warehouse Management System heeft diverse updates gehad, waardoor orders sneller gepickt worden door de orderpickers. Daarnaast kunnen wij ontvangsten veel sneller inslaan en hebben wij een tool ingebouwd die er voor zorgt dat onze magazijnlocaties zo efficiënt mogelijk worden ingericht voor onze orderpickers’’. Door het systeem continu te verbeteren loopt Hartevelt op het gebied van Warehousing voorop qua technieken in de confectiebranche.

Hartevelt heeft niet alleen haar WMS geoptimaliseerd, maar het gehele logistieke proces. ‘’Voorheen werkte we op een ouderwetse manier en verliep alles nog handmatig. Tegenwoordig gebruiken wij nog zelden een vrachtbrief. Zowel onze in- als outbound verloopt nu door middel van scanning. Zo weten wij precies wat er bij ons binnen komt en wat er bij ons de deur uit gaat. Onze klanten – zowel B2B als particulier (webshop orders) kunnen hun bestellingen volgen via Track&Trace’’.

Deze ontwikkelingen maken Hartevelt tot een totaalpartner op het gebied van confectie. Voor opslag, orderpicking, value added services, retourlogistiek én aansluitend vervoer; uw logistiek wordt precies geregeld zoals u dit wenst! ‘’Wij verzorgen vaak het gehele logistieke proces voor onze klanten. Mede daarom hebben wij ook gekeken naar het transportproces van de goederen. Met de palletwikkelmachine en de aanschaf van onze nieuwe bakwagen kunnen wij onze klanten nog beter voorzien in haar behoeften!’’ sluit Hélène Hartevelt af.