Hartevelt gaat voor verduurzaming

De koude winterdagen zijn weer aangebroken en we hebben net de donkerste dag gehad van het jaar. Een mooi moment om volledig over te gaan op LED-verlichting, met als voornaamste doel het bedrijf op zoveel mogelijk aspecten te verduurzamen.

Hartevelt was gedeeltelijk al voorzien van LED-verlichting op de nieuwe vloeren en de vloeren die recent verbouwd zijn, maar nu zijn ook de laatste gloeilampen vervangen voor het meer duurzame LED. ‘’We hebben ruim 2.000 lampen vervangen’’ aldus Dennis Hartevelt, hoofd logistiek bij Hartevelt. ‘’Maar dit is niet het enige wat wij hebben gedaan op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo hebben wij ook gekeken hoe wij het werk zo aangenaam mogelijk kunnen maken voor onze medewerkers. Zo hebben wij een elektrische palletwagen / stapelaar aangeschaft om gemakkelijk pallets te kunnen verplaatsen en hebben wij nu een palletwikkelaar om de pallets goed te kunnen verpakken voor opslag en transport. Hier hoeven de mensen zich nu niet meer voor in te spannen’’.

En in 2019 wordt deze lijn doorgezet. Dennis Hartevelt vervolgt: ‘’Er komt op korte termijn een geautomatiseerde bundelhoesmachine, waardoor de kleding die ons magazijn verlaat niet meer handmatig gebundeld hoeft te worden. Naast een hoop tijd, scheelt dit vooral een hoop energie voor ons personeel’’. Roy de Zoete (bedrijfsmanager) vult aan: ‘’Het bedrijfspand volledig voorzien van LED-verlichting, waardoor de verlichting in ons pand 90% zuiniger is geworden is een mooi gegeven. Maar wat wij misschien nog wel belangrijker vinden is een gezonde werkomgeving voor onze medewerkers’’.